skip to Main Content
+36 30 994 7010 telux@telux.hu 8254 Kővágóörs, Kossuth utca 23.

A Telux Bt.  2000-ben alakult. Villanyszereléssel és kaputechnikával foglalkoztunk kezdetben. Több év tapasztalatát felhasználva kezdtük kidolgozni a fűtésvezérlések és épületautomatizálási rendszereinket, melyeket folyamatosan fejlesztünk. Rendszereink mindig egyediek és az adott feladathoz készülnek. Ennek nagy előnye hogy nem kell kompromisszumot kötni a rendszer üzemeltetésében,  egyszerre igazodik a feladathoz és  a megrendelő igényeihez. Hátránya hogy a kivitelezési idő hosszabb, mivel minden esetben egyedi eszközrendszer és vezérlő program készül.

Az elkészült vezérléseinket minden esetben teszteljük. Erre több okból is nagy hangsúlyt fektetünk. Az első, hogy mivel minden fűtésrendszer egyedi (más-más sajátosságokkal), előfordulhatnak olyan részek a programban, amit módosítani kell.  A másik nagyon fontos dolog, a tapasztalat szerzés. Mint fent már említettem a gépészeti rendszerek egy kicsit különböznek egymástól, nincs két egyforma. Mindig más az épület vagy a gépészeti rendszer dinamikája, és persze az eszközök is különbözőek. Ezért minden esetben szükséges a rendszer teljes mindenre kiterjedő próbaüzeme. Így az elmúlt években nagy tapasztalatot szereztünk például a vegyes fűtési rendszerek vezérlésében, ill. szabályozásában.
A vezérlés kialakításában szinte kizárólag ipari készülékeket használunk, ezzel is növelve a vezérlés megbízhatóságát. Ezeket a termékek az épületen belül természetesen rejtve kerülnek elhelyezésre, a látszó eszközök mint például a kijelző vagy “termosztát” ill. hőmérséklet érzékelő esztétikus kivitelűek és általában több színben vagy formában állnak rendelkezésünkre, a megrendelő választhatja ki a számára megfelelőt.

Az épületautomatizálás területén nagy hangsúlyt fektetünk az energiamegtakarításra és az energiahatékonyságra. A rendszer felépítésénél és vezérlésénél minden esetben nagy figyelmet fordítunk az elemek összehangolt működésére, működtetésére. Törekszünk a rendszer legkisebb elemeinek is az energia hatékony együttműködésére a többi elemmel. Az energia megtakarítás mellett a megrendelő kényelmét is szem előtt tartva a helyiségenként állítható hőmérséklet és a teljes körű távoli elérést is biztosítani tudjuk.

 • Fűtési és szolár rendszerek vezérlésének kivitelezését, Épületek automatizálását korszerű programozható vezérlővel, melynek előnye hogy a vezérlés az adott fűtési rendszerre készül, és bármikor módosítható. Elérhető a leghatékonyabb energia felhasználás és tárolás. Akár kényelmesen a nappalijából vezérelheti fűtési rendszerét és az épületkülönböző egységeit, egy érintő képernyős LCD kijelzőről. A grafikus kijelzőn nyomon követheti a fűtési rendszerét és az épület egyéb paramétereit, vissza nézheti a hőmérséklet adatokat táblázatban vagy grafikonon. A kijelző használatával teljes hozzáférés biztosítható számítógépről vagy mobiltelefonról, táblagépről. (Windows, Ios, Android)

Előnyei:

 • Teljesen személyre és épületre szab
  ható, energia takarékos fűtési rendszer.
 • Bármilyen megoldás megvalósítható.
 • Bármikor módosítható a vezérlési rendszer.
 • Időjárás követő szabályzás kialakítása (szabályzott előremenő hőmérséklet).
 • A „gyári“ vezérléseknél olcsóbb megoldás, és nincs megadott működési séma.
 • A vezérlőhöz illeszthető soros kommunikációs szobatermosztát.
 • Megbízható Ipari környezetre kifejlesztett vezérlő egység.
 • Távoli elérés, interneten keresztül felügyelheti és szabályozhatja rendszerét.
 • A rendszer vezérlése akár SMS-el.
 • Bármilyen épületautomatizálási igénnyel bővíthető (például. öntözővezérlés, redőnyvezérlés).
 • Fűtési és szolárrendszer összehangolása kompromisszum nélkül.
 • Egyéb épületautomatikai feladatok megvalósítása.
 • Tartályok szintkezelése, különböző (bonyolult) logikával. Érzékelés analóg  vagy konduktív módon. Konduktív érzékelés esetén 6 érzékelő használható. 

Továbbá vállaljuk:

 • Különböző eszközök és rendszerek távoli elérését, adatgyűjtésének és monitorozásának  megvalósítását akár teljesen grafikus felületen. 

Back To Top